Ketenregie voor de supplychain manager

De supplychainmanager weet als geen ander wat een integrale performance verbetering van de keten teweeg kan brengen. Dankzij de methode ketenregie en architectuur wordt inzicht gecreëerd in wat waar geproduceerd kan worden, welke alternatieve mogelijkheden er zijn, en welke kwantitatieve en kwalitatieve gevolgen dit heeft voor het product of de business.

Asintik heeft gedegen kennis van de diversiteit in de keten, onderzoekt de voorraadhoogtes, obsoleteness en responsiveness. Op deze manier kunnen we – samen met de kennis van het multidisciplinaire team vanuit de organisatie – goede keuzemotieven geven voor vraagstukken omtrent make or buy, allocatie en valutarisico’s.

Doordat Asintik in heldere (keten)structuren denkt en bovendien gewend is om kostengedreven te werken, kunnen concrete analyses worden verzorgd waarmee de performance van de keten wordt geoptimaliseerd. Daarbij worden tegelijkertijd verschillende, voor u belangrijke prestatie indicatoren meegenomen. Deze worden in de juiste balans geoptimaliseerd.

De toegevoegde waarde van Asintik:

  • Er wordt gerekend aan de gehele mix van prestatie indicatoren die voor u van belang zijn. Bijvoorbeeld: responsiveness, voorraadniveaus, doorlooptijden, waarde in de keten, toegevoegde kosten et cetera.
  • Herontwerpen kunnen eenvoudig en snel doorgerekend worden. Er zijn meer testen en inzicht opbouwen vooraf mogelijk voordat de feitelijke tijdrovende en soms kostbare implementatie in de keten van de verandering.
  • Risico’s wegnemen van sub-optimalisatie en van ongefundeerde informatie;
  • De mogelijkheden van het product en het proces worden in kaart gebracht.
  • De mogelijkheden voor kostenbesparingen en andere verbeteringen worden geformuleerd.
  • Alternatieven en risico’s zijn duidelijk in beeld.

Asintik biedt deze methode aan binnen het product Kwantitatieve Ketenperformance Analyse (supply chain analyse, productie analyse en keten analyse). Asintik gebruikt hiervoor in huis ontwikkelde software. Hiermee kan snel en betrouwbaar een op maat gemaakt ketenanalysemodel gemaakt worden. Specifiek voor uw situatie en specifiek voor uw kritische prestatie indicatoren.

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen uw vakgebied? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. Voor specifieke vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.